Frequently Asked Questions (FAQ)

Vragen over transport? Beijer helpt u graag - hieronder onze FAQ.

17-07-2024
Frequently Asked Questions (FAQ)

Wat is logistieke dienstverlening?

Logistieke dienstverlening omvat het beheer van de stroom van goederen van de fabrikant naar de eindgebruiker. Dit omvat transport, opslag, voorraadbeheer, orderverwerking, douaneafhandeling en distributie.

Welke diensten biedt Beijer Logistics aan in Europa?

Beijer Logistics biedt een breed scala aan logistieke diensten, waaronder:

  • Transport en distributie
  • Warehousing en opslag
  • Douaneafhandeling
  • Voorraadbeheer
  • Orderverwerking
  • Logistiek advies

Hoe zorgt Beijer Logistics voor duurzaamheid in haar logistieke processen?

Beijer Logistics zet zich in voor duurzaamheid door het gebruik van milieuvriendelijke transportmiddelen, efficiënte routeplanning om de CO2-uitstoot te verminderen en het implementeren van energiezuinige oplossingen in onze magazijnen.

Wat zijn Incoterms en waarom zijn ze belangrijk?

Incoterms (International Commercial Terms) zijn internationaal erkende regels die de verantwoordelijkheden van kopers en verkopers bij de levering van goederen vastleggen. Ze zijn belangrijk omdat ze duidelijkheid verschaffen over wie verantwoordelijk is voor de verschillende kosten en risico's tijdens het transport.

Hoe helpt Beijer Logistics met douaneafhandeling?

Beijer Logistics biedt uitgebreide douaneafhandelingsdiensten aan, inclusief het voorbereiden van douanedocumenten, het afhandelen van douaneformaliteiten en het zorgen voor naleving van alle relevante wet- en regelgeving. Dit zorgt voor een soepele en efficiënte grensoverschrijdende goederenstroom.

Welke technologieën gebruikt Beijer Logistics om haar diensten te optimaliseren?

Beijer Logistics maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals warehouse management systemen (WMS), transport management systemen (TMS), real-time tracking en tracing, en data-analyse tools om de efficiëntie en nauwkeurigheid van onze logistieke processen te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van logistieke diensten aan Beijer Logistics?

Het uitbesteden van logistieke diensten aan Beijer Logistics biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Kostenbesparing door efficiënte processen en schaalvoordelen
  • Toegang tot geavanceerde logistieke technologieën
  • Vermindering van administratieve lasten
  • Verbeterde leveringstijden en klantenservice
  • Expertise in douaneafhandeling en regelgeving

Hoe zorgt Beijer Logistics voor betrouwbare en tijdige leveringen?

Beijer Logistics maakt gebruik van zorgvuldig geplande transportroutes, betrouwbare vervoerspartners en real-time tracking systemen om te zorgen voor tijdige en betrouwbare leveringen. Daarnaast hebben we strikte kwaliteitscontroles en noodplannen om eventuele verstoringen snel te kunnen oplossen.

Wat zijn de certificeringen van Beijer Logistics?

Beijer Logistics beschikt over diverse certificeringen die de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze diensten waarborgen. Deze omvatten onder andere ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), ISO 14001 (milieumanagement) en AEO (Authorised Economic Operator) certificering voor veiligheid en douaneafhandeling.

Hoe kan ik een offerte aanvragen voor logistieke diensten bij Beijer Logistics?

U kunt eenvoudig een offerte aanvragen door contact met ons op te nemen via onze website, per e-mail of telefonisch. Ons team van experts zal uw behoeften beoordelen en een op maat gemaakte oplossing en offerte voor uw logistieke uitdagingen bieden.